ХРАНЕНЕ И ЖЕНСКИ ХОРМОНАЛЕН БАЛАНС Практически семинар

Кой не иска добре функциониращо и здраво тяло, балансирани хормони и нежна кожа?

Консумирането на богати на хранителни вещества продукти ще ви помогне много за това. Хормоните контролират нашето настроение, храносмилането, енергията, либидото, обмяната на веществата и начина, по който изглежда нашата кожа. Ако не консумираме подходящите храни, нашето тяло не може да синтезира правилно хормоните и да поддържа хормонален баланс.

Организмът се нуждае от баланс на всичките три макронутриенти – въглехидрати, протеини и особено на мазнините, тъй като те са един от най-важните елементи за хормоналния баланс. Здравословните мазнини са суровият материал, който ни е необходим, за да произвеждаме и поддържаме правилно функциониращи хормони.

Целта на ендокринната система е да поддържа хормоналния баланс, което означава, че това е здравето на цялото тяло.

Обикновено ендокринните жлези синтезират точното количество от всеки хормон, необходимо за протичането на естествените физиологични процеси в човешкото тяло. Хормоналният баланс е състояние, при което нивата на секретираните хормони са оптимални. В момента, в който се наруши тяхната секреция, може да се наблюдава свръхпроизводство или намалено производство на даден хормон. Факторите за това състояние могат да са много, както и симптомите, които често са комплексни и могат да засегнат различни аспекти от живота на жената.

Темите, които засягаме са:

  • Връзката между храната и ендокринната система
  • Храни за женското хормонално здраве
  • Йога и традиционни китайски практики за хормонален баланс
  • Възстановяваща релаксация

Даниела Събева – дългогодишен йога практикуващ и преподаващ мъдростта на йога на жените в различните етапи от житейския им път. Творящата и съзидателна женска природа е нейно вдъхновение и в практиките си насочва жените към нейното опознаване и проявяване в пълнота.

Катерина Вълчева – движенчески терапевт, преминал множество обучения по йога, танцова терапия, функционална анатомия и приложна кинезиология. Изследва движенията в тялото, породени от неговата физиология, от връзката му с мислите и емоциите, от досега му със света. Разработва индивидуални програми, подпомагащи физическото, енергийно и емоционално тяло.

Неделя, 08.10.2023, от 14.00 до 17.00 часа

студио Йога Дивали, бул. Витоша 93, София

Стойността на обмена е 40 лв.

Записването за семинара се извършва предварително като се заплаща авансова сума от 20 лв. Доплащането от 20 лв може да стане преди началото на самото събитие.

Предварителното заплащане се извършва по банков път

IBAN BG75UNCR70001524439662, ЛОПЕН ЕООД

или revolut на изписания долу номер.

За допълнителна информация и записване:
Катерина Вълчева
тел: 0886304171
имейл: wisemenopause@gmail.com

#

#

Leave a comment