Пременопауза-тест-3

Най-вероятно ще се разстроиш, дори засегнеш или обидиш, когато в средата на 30те попаднеш в таргет групата на реклама за онлайн курс Менопауза.

…Не се ядосвай, а се радвай! Сигурно си голяма късметлийка, ако тази информация е нова за теб и те достига във възраст между 38 и 44 години. Получено на време, знанието за промените, които настъпват в твоето тяло и психика, може да бъде ключът към една пълноценна втора половина от твоя живот, изпълнен с виталност, самочувствие и добро здраве.

Пременопаузата често започва около 40-годишна възраст, но наблюдателните жени могат да забележат първите й признаци още на 35-годишна възраст. Те са свързани с проявата на симптоми, които нямат нищо общо с женските органи, като главоболие, депресия или болки в ставите и често не се разпознават като следствие от хормонален дисбаланс, което допълнително усложнява историята на заболяванията.

Пременопаузата започва, докато все още имаш редовна менструация. В този период ефективността на яйчниците постепенно намалява. Не всеки цикъл се увенчава с овулация, която е отговорна за производството на прогестерон. А липсата на прогестерон има две последствия:

1

Кара те да се чувстваш различно, най-общо казано

2

Води до естрогеново доминиране

Срещат се и много жени, които преживяват пременопаузата без никакви симптоми и дори не осъзнават, че са в тази фаза на менопаузата. Пременопаузата може да продължи различно дълго. Някои изобщо не я забелязват, други я преживяват около година, а при трети тази фаза продължава до десет години.

Симптоми

Терапия